Eerlijke ICT

24 jaar kennis en ervaring

Microsoft 365 is ontworpen om je te helpen meer te bereiken met innovatieve Office-apps, intelligente cloudservices en beveiliging van wereldklasse.

Flexibel en compleet: Microsoft 365


Microsoft 365 (voorheen Office 365) kent dezelfde Office applicaties die u al kent en elke dag gebruikt. En nog veel meer! Omdat Microsoft 365 werkt met kracht van de cloud, hebt u vanaf vrijwel elke locatie en elk apparaat (pc, Mac en tablet) toegang tot uw toepassingen en bestanden en zijn ze altijd up-to-date.

En met het beheer van CNE heeft u het beste van twee werelden voor onbezorgd werken.

Transitie naar Microsoft 365

microsoft365

Om de overstap te maken van bijvoorbeeld een lokale client/server omgeving naar Microsoft 365 in combinatie met OneDrive en/of Sharepoint is veel kennis en ervaring nodig.
Niet alleen de technische kennis van alle mogelijkheden en onmogelijkheden is noodzakelijk maar uw organisatie moet ook goed voorbereid worden op het werken met Microsoft 365, OneDrive en Sharepoint.
Zij moeten anders leren werken en moeten deze verandering als het ware 'omarmen'.
De ICT partner moet bij een transitie ook echt optreden als partner en het transitieproces samen met de organisatie vormgeven en uitvoeren. Alleen deze gezamenlijke benadering garandeert een succesvolle overgang.

CNE heeft de kennis én de ervaring om ook uw organisatie mee te nemen in het transitieproces naar Microsoft 365.

Met de transitie bent u er nog niet. Ook na de transitie is support en beheer van uw ICT infrastructuur nodig. Transitie naar de cloud betekent niet dat de noodzaak voor professioneel beheer komt te vervallen.

Training

Integraal onderdeel van de transitie is de training van de eindgebruikers. De mensen moeten soepel en snel met de andere manier van werken kunnen omgaan anders stokt het proces al voordat het ueberhaupt begonnen is. 

Niet alleen moeten zij anders leren werken, ze moeten ook gebruik kunnen maken van nieuwe applicaties zoals Teams. Zonder training wordt de volle potentie van Microsoft 365 en Teams niet benut en dat zou de investering niet rechtvaardigen.
Uiteindelijk is de transitie naar Microsoft 365 bedoeld om het werken beter, sneller en efficienter te maken. Met goede training van de medewerkers wordt uw organisatie in-depth meegenomen in het transitieproces.

CNE verzorgt trainingen zowel on-premise bij de klant als bij ons in de Teelmanstraat in Aalsmeer. In Aalsmeer wordt voor de inwendige mens gezorgd. We werken in kleine groepen of individueel. 

Thuiswerken

Met Microsoft 365 maakt het helemaal niet meer uit waar uw werkplek is. Dat kan overal zijn: Op kantoor, thuis of onderweg. U kunt altijd bij uw applicaties én bij uw bestanden en uw mail. En altijd veilig

WoodenDesk 

 

Microsoft 365 abonnementen Business Enterprise
  Business Basic Business Standard Business Premium Microsoft 365-apps Microsoft 365-apps F3 E3 E5 Exchange Online Exchange Online Plan 2
Overzicht verschillen per abonnement                    
Maximum aantal gebruikers 300 300 300 300 Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt    
                     
Office-apps                    
Word/Excel/PowerPoint/OneNote/Publisher        
Office Mobile Apps      
Office Online    
Access        
E-mail en agenda                    
Outlook      
Exchange Online    
Vergadering en spraak                    
Microsoft Teams        
Microsoft Whiteboard    
Office 365 Groepen      
Microsoft Kaizala Pro        
Telefoonsysteem, audiovergaderingen                  
Sociaal en intranet                    
SharePoint Online        
Yammer        
Bestanden en inhoud                    
OneDrive voor Bedrijven    
Microsoft Stream    
Microsoft Sway    
Taakbeheer                    
Power Apps voor Office 365        
Microsoft Forms      
Power Automate voor Office 365              
Microsoft Planner        
Microsoft To Do        
Microsoft Shifts        
Geavanceerde analyse                    
MyAnalitics              
Power BI Pro                  
Apparaat- en app-beheer                    
Microsoft Graph API    
Mobile Device Management voor Office 365    
Identiteits- en toegangsbeheer                    
On-premises Active Directory-synchronisatie voor SSO            
Bedreigingsbeveiliging                    
Office 365 Advanced Threat Protection                
Gegevensbescherming                    
Informatiebeveiliging - berichtversleuteling, rechtenbeheer, preventie van gegevensverlies voor e-mail en bestanden                
Azure Information Protection              
Intune                  
Office 365 Cloud App Security                  
Geavanceerde compliance                    
Wettelijke naleving en archiveringsbehoeften voor e-mail - archivering, eDiscovery, mailboxblokkering                
Office 365 Advanced Compliance                  
Prijzen per maand Business       Enterprise          
  Business Basic Business Standard Business Premium Microsoft 365-apps Microsoft 365-apps F3 E3 E5 Exchange Online Exchange Online Plan 2
Prijs per maand (maandbonnement) € 5,10 € 12,60 € 16,90 € 10,60 € 12,80 € 8,40 € 31,50 € 55,70 € 3,40 € 6,70
Prijs per maand SLA Brons € 25 € 25 € 25 € 25 € 25 € 25 € 25 € 25 € 25 € 25
Prijs per maand SLA Zilver € 30 € 30 € 30 € 30 € 30 € 30 € 30 € 30 € 30 € 30
Prijs per maand SLA Goud € 35 € 35 € 35 € 35 € 35 € 35 € 35 € 35 € 35 € 35
Prijs per maand Datto® Back-up € 3 € 3 € 3 € 3 € 3 € 3 € 3 € 3 € 3 € 3
Prijs per maand/gebruiker
CodeTwo® email handtekening
€ 1 € 1 € 1 € 1 € 1 € 1 € 1 € 1 € 1 € 1
Toeslag klanten zonder SLA 15% 15% 15% 15% 15% 15% 15% 15% 15% 15%

 

Zonder SLA heeft u uitsluitend beperkte (alleen calamiteiten) ondersteuning van Microsoft en ondersteuning zonder gegarandeerde responstijden van CNE tegen een uurtarief van € 100 voor support op afstand en € 125 voor support ter plaatse.  Additionele ondersteuning van Microsoft wordt rechtstreeks door Microsoft in rekening gebracht. Wanneer u geen SLA bij CNE afneemt, maar wel de Microsoft 365 producten, rekenen wij een toeslag van 15% op al deze producten.

Met een SLA (Brons, Zilver of Goud) kiest u de werkplek ondersteuning die u nodig heeft. Zie hier de specificaties

microsoft azure 500x500

Microsoft Azure is het platform van Microsoft waar je alle applicaties en diensten kunt onderbrengen die niet vallen onder de standaard Microsoft 365 applicaties. 

Denk daarbij bijvoorbeeld aan een applicatie als Exact Globe. Deze applicatie vereist een eigen server. Daarbij zijn er 3 mogelijkheden:

 • Lokale server
 • Server in de CNE cloud
 • Server in de Azure Cloud

Lokale server

Nog vrij recent was dit de enige mogelijkheid. U, als afnemer van de software, moest een eigen server kopen en deze ook onderhouden, back-uppen en voorzien van updates. U was ook verantwoordelijk voor de plaatsing, de stroomvoorziening, de koeling en de beveiliging. Ook de licenties moest u zelf kopen en waar nodig uitbreiden en updaten. Het beheer werd gedaan door een interne beheerder of door een externe partij, zoals CNE. 

Meestal was er geen sprake van redundantie. Als de server uitviel, had u geen tweede of derde server klaar staan en meestal had u ook niet meerdere internetverbindingen ter beschikking voor als deze mocht uitvallen. 

Steeds meer organisaties nemen, waar mogelijk, afscheid van lokale servers en gezien het bovenstaande met goede redenen.

Server in de CNE cloudColocatie

Een prima alternatief voor een lokale server is een server in de CNE cloud. In dit scenario huurt u een server in het CNE datacenter en op deze server draait uw applicatie.  Deze applicatie kan vervolgens worden aangeboden als een 'remote app' op de desktop van de gebruikers. Het is ook mogelijk om de server als remote desktop (bureaublad op afstand) te gebruiken waarbij meerdere applicaties gebruikt kunnen worden.

De voordelen ten opzichte van een lokale server zijn evident:

 • Redundantie/beschikbaarheid
  • De servers in ons datacenter zijn redundant uitgevoerd. Bij uitval van een server worden de taken van de server overgenomen door andere servers.
 • Beheer en onderhoud
  • De servers worden door CNE beheerd en onderhouden. Updates worden door ons uitgevoerd en defecte componenten worden meteen vervangen. Ook de back-ups (in een tweede datacenter) worden door CNE verzorgd.
 • Beveiliging
  • Het CNE datacenter is beter beveiligd dan uw eigen kantoorlocatie. Niet alleen fysiek, maar ook technisch. 
 • Geen investering en geen afschrijving. De TCO (Total Cost of Ownership) van een lokale server is behoorlijk hoog.

azure logo
Server in de Azure Cloud

De Microsoft Azure cloud is een wereldwijd service-platform van Microsoft waarop een breed scala aan diensten wordt aangeboden. Veel meer dan alleen maar servers dus.

Microsoft Azure biedt complete IAAS (Infrastructure As A Service), PAAS (Platform As A Service) en SAAS (Software As A Service) oplossingen aan op een wereldomspannend cluster van servers, software en datacenters. Concurrenten zijn Google met de Google Cloud en Amazon met AWS.

 

De voordelen van de Azure Cloud zijn onder andere:

 • Redundantie/beschikbaarheid
  • Azure diensten draaien redundant over verschillende datacenters. Dat zijn niet alleen datacenters in de eigen regio (West Europa in ons geval) maar ook hierbuiten. Dat betekent dat de beschikbaarheid zeer hoog is. De mate van beschikbaarheid kan zelfs precies worden ingesteld in verschillende 'availability sets'.  Dit geldt niet alleen voor servers, maar ook voor storage (opslag van bestanden) en voor alle andere diensten in de Azure Cloud.
 • Beheer en onderhoud
  • Bij Azure kan er gekozen worden voor verschillende beheer- en onderhoudsscenario's. Er kan bijvoorbeeld worden gekozen voor een server die niet door Microsoft wordt ge-update, maar door CNE of door u zelf. maar ook voor een server die compleet wordt onderhouden door Microsoft zelf. In het laatste geval neem je eigenlijk een complete dienst af en niet slechts een server.  De mogelijkheden zijn ongekend groot.
 • Beveiliging
  • Van huis uit is het Azure platform erg veilig. Het draait immers in datacenters van Microsoft en deze worden vanzelfsprekend erg goed beveiligd. Maar het niveau van beveiliging kan naar wens nog veel hoger worden opgeschroefd. Denk daarbij aan zaken als encryptie, MFA/2FA toegangsbeveiliging, VPN's en nog veel meer. De Microsoft Azure cloud voldoet derhalve ook zonder meer aan de AVG/GDPR regels zoals deze in Nederland en Europa gelden en is ook zeer geschikt voor bedrijfskritische applicaties

Pricing

De meeste Azure diensten hebben een pay-per-use structuur. Hoe meer je afneemt, in resources (memory, processor, opslagruimte), beveiligingsniveau of in uptime, hoe meer je betaalt. Ook de opslag van bestanden kan in verschillende vormen worden afgenomen: een variant voor dagelijks en intensief gebruik (veel schrijf- en leesacties) maar ook voor archivering- of back-up doeleinden. Dat laatste is natuurlijk een stuk goedkoper.

Microsoft Azure kent dus geen standaard prijzen. Elke server of dienst is puur maatwerk.

Informatie

Meer weten over Microsoft Azure en alle (vele!) mogelijkheden? Neem contact met ons op en we maken een vrijblijvende afspraak.

 CNE is Microsoft Silver Partner

 

MS SilverPartner

 

/Beheer
Beheer en beveiliging van uw werkstations en netwerk is essentieel bij Microsoft 365. Uw programma's draaien immers op uw eigen systemen. Daarom is lokaal beheer (pc's, randapparatuur en netwerkcomponenten) integraal onderdeel van ons Microsoft 365 aanbod.
/Ontzorgen
Bij Microsoft 365 draaien de belangrijke Office applicaties (Word, Excel, Powerpoint, Outlook) op uw eigen computer(s).. Uw e-mail en uw bestanden draaien in de Microsoft 365 cloud en u kunt werken waar en wanneer u maar wilt.

Uw diensten in de Microsoft Azure cloud worden volledig door CNE beheerd.
/Kostenbesparend
Of uw organisatie nu 10 of 1000 werkplekken telt: werken in de cloud is een serieuze kostenbesparing omdat u niets hoeft te investeren én niets hoeft te beheren.

Wij rekenen het graag voor u uit..
/Backups
U slaat uw bestanden en e-mail op in de Microsoft 365 cloud... maar uw bestanden worden door Microsoft niet geback-upt! Gelukkig is er DATTO® Microsoft 365 back-up. Inbegrepen bij elk Microsoft 365 SLA!
/Geen%20investeringen
Een eigen server (of servers) is een duur bezit. De TCO (Total Cost of Ownership) van een in-house server wordt samengesteld uit een aantal factoren: Aanschaf en afschrijving van hardware, beheer en onderhoud, beveiliging en stroomverbruik en dure softwarelicenties.
/RemoteApp
Wanneer u werkt met Microsoft 365 en bijvoorbeeld uw boekhoudprogramma ook in de cloud wilt draaien, bieden wij de mogelijkheid voor een RemoteAPP. Uw applicatie draait bij ons in de cloud óf in de Microsoft Azure cloud en u opent deze met een icoontje op uw desktop. Simpel, veilig én snel!
Zie ook de video hieronder.
/Advanced%20Threat%20Protection
ATP zorgt voor bescherming van foute links in e-mails en documenten, verwijdert gevaarlijke bijlagen en herkent phishing. Beschikbaar voor Office 365 Enterprise abonnementen
/10%20mythes%20over%20de%20overstap%20naar Microsoft%20365
10 mythes over de overstap naar de Microsoft Cloud

Het gebruik van niet-Microsoft applicaties in combinatie met Microsoft 365

gantry-media://cne/klanten/ES_logo_transparant_tiny.png
gantry-media://cne/klanten/LekLinge.png
gantry-media://cne/klanten/Amstelveen_logo.jpg
gantry-media://cne/klanten/BoekestijnKester-1.png
gantry-media://cne/klanten/Engels.png
gantry-media://cne/klanten/Just-Brands-Logo_small2.jpg
gantry-media://cne/klanten/Girav-logo_white.jpg
gantry-media://cne/klanten/dps-services.png
gantry-media://cne/klanten/logo-RWS-Infra-en-Waterstaat.png
gantry-media://cne/klanten/HFB-logo.png
gantry-media://cne/klanten/MariaTailor-Logo_small.png
gantry-media://cne/klanten/Bagnoles-AIO-logo.png
gantry-media://cne/klanten/Participe-logo_fc1.jpg
gantry-media://cne/klanten/logo-asito_small.png
gantry-media://cne/klanten/SMA.png
gantry-media://cne/klanten/VVV_logo.jpg
gantry-media://cne/klanten/haarlem.png
gantry-media://cne/klanten/hansellogo.jpg
gantry-media://cne/klanten/igc.png
gantry-media://cne/klanten/logo-greuter-logistic-solutions-173-19.png
gantry-media://cne/klanten/logo_bieb.png
gantry-media://cne/klanten/logo-esa-aalsmeer.png
gantry-media://cne/klanten/AmstelveenSport_Logo.jpg
gantry-media://cne/klanten/logo.gif
gantry-media://cne/klanten/logo_nicw.png
gantry-media://zoho/zoho-logo_small.png
gantry-media://cne/klanten/marcelslogo3.png
gantry-media://cne/klanten/coc-logo_small.png
gantry-media://cne/klanten/sii_logo.png
gantry-media://cne/klanten/omons_klein.png
gantry-media://cne/klanten/ieflogo.png
gantry-media://cne/klanten/aps-logo.png
gantry-media://cne/parallels_plesk_logo.png
gantry-media://cne/klanten/Immotix-logo-300x75.png
gantry-media://cne/klanten/buurtboer_logo.png
gantry-media://cne/klanten/coc-adam-logo.png
gantry-media://xelion/Xelion-logo-2013_small.png
gantry-media://cne/klanten/Snoeks.png
gantry-media://cne/klanten/timpaan-logo.png
gantry-media://cne/klanten/sushitime.png
gantry-media://cne/klanten/studyflow.png
gantry-media://cne/klanten/pvdbosch.png
gantry-media://cne/klanten/wissing.png
gantry-media://cne/klanten/CMA-logo-small.png