De klad zit er in

Toen we in maart massaal in lock-down gingen om de verspreiding van het Corana virus een halt toe te roepen, of beter gezegd ’to flatten the curve’, beseften we allemaal erg goed dat dit hard nodig was. Niet leuk, maar gewoon erg nodig. De maatschappelijke en economische consequenties zouden ernstig zijn, dat beseften we ons maar al te goed, maar uiteraard ging onze gezondheid vóór alles. 

Anno nu, eind juli 2020, is er duidelijk sprake van Corona-moeheid. De anderhalve meter wordt steeds minder gehanteerd, de mondkapjes verdwijnen uit het straatbeeld en we staan weer gewoon in de file om naar kantoor te gaan. En dat terwijl er feitelijk maar weinig is veranderd. Het virus is er nog gewoon, de dreiging is niet afgenomen.

Ok, we hebben de curve geflattend, het aantal besmettingen verminderd en de IC opnames beperkt. Maar het virus is daarmee niet ineens weg en dus de dreiging ook niet. En er is nog lang geen vaccin en we worden nog steeds even ziek (of erger) van het virus. Covid-19 is geen griepje. Verre van dat.

Helaas zien we dezelfde moeheid bij de bedreigingen die dagelijks op ons ICT pad komen.  Net nog: Een ‘phishing’ mail van de ‘Belastingdienst’ waarbij je even op een link moet klikken om je rekeningnummer op te geven om een royale teruggave te innen. Leuk, meteen doen!

Deze week nog een klant waarbij een financieel medewerker per mail de opdracht kreeg van de directeur om even snel een paar duizend Euro over te maken naar een rekeningnummer. De directeur was op vakantie en kon even niet bankieren. Dat had de oplichter natuurlijk gewoon op Facebook gezien waar de directeur vrolijke foto’s postte vanuit Cyprus.  De financieel medewerker had niets in de gaten want het verhaal klopte! Maar uiteraard zijn die duizenden Euro’s voorgoed in de zakken verdwenen van een lachende derde. En die lach op de foto’s uit Cyprus was ook spontaan verdwenen. 

Dus ook in onze digitale wereld zijn we ‘Corona-moe’ geworden. De scherpte is eraf en we worden laks. De klad zit erin zogezegd. Maar de dreiging is niet weg, beste mensen. De hackers, phishers en virussen zijn er nog onverminderd en het gevaar is niet geweken.  Integendeel, juist deze periode en de grote aandacht voor Corona wordt gebruikt om u zo hard mogelijk te treffen. In uw portemonnee wel te verstaan. En ook hier is er geen vaccin. Sterker nog, deze komt er ook niet. En ook anderhalve meter afstand werkt niet. Anti-virus programma’s en andere vormen van technische beveiliging bieden hooguit de bescherming van een digitaal mondkapje.

De echte beveiliging zit bij u zelf. Bij uw alertheid en uw gezonde wantrouwen. Dat houdt u gezond. En dat is het allerbelangrijkste.

Bepaal zelf uw Service Level

De continuïteit van uw bedrijf is essentieel. ICT storingen moeten dus zoveel mogelijk worden voorkomen én zo snel mogelijk worden opgelost wanneer ze onverhoopt toch optreden. Schade aan uw bedrijf is geen optie. Wij kijken samen met u naar de SLA die bij uw organistatie past.

Goud SLA
Zilver SLA
Brons SLA